Тауық жүрекшелерінен жасалған шашлықтар

Өте дәмді және ерекше тіскебасар! Кәдімгі тауық жүрекшелерінен жаңа әсер қалдыратын тағам. Цитрус пен соя соусынан жасалған маринад бұл тағамды ерекше етеді!

Құрамы:

  • Тауық жүрекшелері – 500 г

  • Апельсин шырыны – 2 ас қасық

  • Лимон шырыны – 2 ас қасық

  • Соя соусы – 2 ас қасық

  • Сарымсақ – 3 түйір

  • Өсімдік майы – 1 ас қасық

  • Ащы бұрыш (чили) – дәміне қарай

  • Зімбір тамыры – үккіштен өткізіледі

  • Қара бұрыш – дәміне қарай

Дайындалуы:

  1. Жүрекшелерді жуып, артық майын алып тастап, қан ұйығыштарын тазалаңыз. Салқын мұзды суға 30 минутқа салып қойыңыз.

  2. Лимон мен апельсин шырыны, соя соусы, үккіштен өткен зімбір, майдалап туралған сарымсақ пен бұрыштан маринад дайындаңыз.

  3. Жүрекшелерден суды төгіп, маринад құйып, тоңазытқышқа 3–4 сағатқа қойыңыз. Уақыт өткен сайын араластырып тұрыңыз.

  4. Жүрекшелерді шпажкаларға тізіңіз.

  5. Қуыру табасын маймен қыздырып, әр жағынан 10–12 минуттай қуырыңыз.

Басқа рецепттер

Үйде дайындалған тауық еті қосылған кеспе сорпасы

Табаға қуырылған балапан

Грильдегі тауық еті

Тауық бауыры алма және асқабақпен